International Association for Cultoural Diplomacy

Trending Now

Δράσεις του International Association For Cultural Diplomacy & Circular Economy & Eco Innovation Institute

0
Ο Διπλωματικός Ακόλουθος του Σουηδικού Διπλωματικού Σχηματισμού του International Association For Cultural Diplomacy, κ. Γεώργιος Κυνηγαλάκης, ο οποίος εκπροσωπεί το Ινστιτούτο Κυκλικής Οικονομίας και Καινοτόμων Τεχνολογιών CEEII (Circular Economy & Eco Innovation Institute) παρουσιάζει δράσεις και συνεργασίες του Ινστιτούτου.

 

Το Σουηδικό Ινστιτούτο  Κυκλικής Οικονομίας και καινοτόμων τεχνολογιών  CEEII, που τελεί υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Πολιτιστικής Διπλωματίας, εδρεύει στην Uppsala και χρησιμοποιεί πρωτοποριακές καινοτομίες που έχουν σχέση με την προστασία του περιβάλλοντος, το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής, τεχνολογίες ανακύκλωσης και βιομηχανικής αξιοποίησης των απορριμμάτων, παραγωγής εναλλακτικών μορφών ενέργειας, κοινωνικο-οικονομικές αναλύσεις CSR and LCA, με στόχο την αειφόρο ανάπτυξη και τη δημιουργία κοινωνικών συστημάτων απεξαρτημένων από ορυκτά καύσιμα και προϊόντα πετρελαίου, non-fossile societies.

Δραστηριοποιούμεθα μέσω ενός διεθνούς δικτύου επαφών με επιχειρήσεις και ερευνητικά ιδρύματα, σε διάφορους πρωτοποριακούς τομείς Πράσινης Τεχνολογίας που αποβλέπουν στην κατάργηση των σκουπιδιών (zero waste), κατάργηση των χωματερών και των ΧΥΤΑ, δημιουργία βιομηχανιών χωρίς εκπομπές και ρύπανση περιβάλλοντος (zero emission) και γενικά περιορισμό της σπατάλης των φυσικών πόρων του πλανήτη με γνώμονα τις αρχές της Κυκλικής Οικονομίας.

Οι καινοτομίες που διαθέτουμε, εκτός από το βαθύ φιλοσοφικό μήνυμα που περιέχουν, είναι επιχειρηματικά αξιοποιήσιμες και οικονομικά βιώσιμες, θέτοντας στο επίκεντρο τον άνθρωπο και τη δημιουργία μεγάλου αριθμού νέων θέσεων εργασίας. Δίνουμε έμφαση σε βιομηχανικές μονάδες μικρής κλίμακος που εξυπηρετούν την αποκέντρωση (μικρά κοινωνικά συστήματα που έχουν αυτάρκεια σε ενέργεια, αξιοποιώντας τοπικές δυνατότητες και πρώτες ύλες, περιορίζοντας ταυτόχρονα στο ελάχιστο τις μεταφορές).

Εκτός από το Πανεπιστήμιο Ουψάλας που είναι γνωστό για την έρευνα και προγράμματα σπουδών στις ανθρωπιστικές αξίες, συνεργαζόμαστε στενά με το Πολυτεχνείο Στοκχόλμης, το Folkuniversitetet, The Mama Sarah Obama Children Foundation, UNESCO,  το Πολυτεχνείο Κοπεγχάγης, το Πανεπιστήμιο Illinois,  το Πολυτεχνείο ΙΙΤ Βομβάης στην Ινδία, κ α.

Στην Ελλάδα έχουμε στενή συνεργασία με το ερευνητικό κέντρο πυρηνικών δοκιμών ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ,  με το Πολυτεχνείο Κρήτης, το Πανεπιστήμιο Πατρών, καθώς και με μια εξαιρετική ομάδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Leave A Reply

Your email address will not be published.