International Association for Cultoural Diplomacy

Trending Now

Διαδραστικό συνέδριο με επίκεντρο τις ανθρώπινες σχέσεις και τον ψυχισμό των ανθρώπων.

0

Step into my shoes and give me voice

https://nafpaktos2030.org/

 

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένα διαδραστικό συνέδριο με επίκεντρο τις ανθρώπινες σχέσεις και τον ψυχισμό των ανθρώπων.

Στο πλαίσιο του FORUM 2030 το “I ΑΜ #NOT Α DOLL CONFERENCE” έρχεται για πρώτη φορά την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024 στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Ναύπακτο, με σκοπό να παρουσιάσει τον ρολό του ανθρωπίνου ψυχισμού όσο αφορά τις ανθρώπινες σχέσεις.

Στόχος του “I ΑΜ #NOT Α DOLL CONFERENCE” είναι η ανάδειξη των σημαντικών ζητημάτων που αφορούν το Δίκαιο και τις ανθρώπινες σχέσεις, με ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη της αντιμετώπισης της βίας, σωματικής και ψυχολογικής, μέσα από την προσέγγιση του ψυχισμού του θύτη και του θύματος, της οικογένειας της εκπαίδευσης και της δικαιοσύνης.

Αgenda

Η agenda του συνεδρίου  βασίζεται στο πλαίσιο των στόχων βιώσιμης ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών και ειδικά στο Sdg5 που αφορά στην ισότητα των φύλων της οποίας προϋπόθεση για να επιτευχθεί είναι πρωτίστως η εξάλειψη κάθε μορφής διάκρισης, επιβλαβών πρακτικών και έμφυλης βίας.

Μέσα από τον διάλογο και την ανταλλαγή απόψεων, θα εξεταστούν προβληματισμοί και θα διατυπωθούν προτάσεις, προκειμένου να αναδειχθούν αποτελεσματικές λύσεις στα κρίσιμα αυτά ζητήματα που αφορούν κάθε πολιτισμένη κοινωνία και να «φωτιστεί» ο αντίκτυπος αυτών στις ανθρώπινες σχέσεις και στην εξελικτική πορεία ενός ατόμου από την παιδική του ηλικία έως την ενήλικη ζωή.

Το panel των ομιλητών αποτελείται από σημαντικές  προσωπικότητες από τους τομείς  της τέχνης, της  ψυχολογίας της κοινωνιολογίας, της πρόνοιας, της εκπαίδευσης και της δικαιοσύνης και θα ανακοινωθεί σύντομα.

Θεματικές ενότητες

Τα 6 γλυπτά της σειράς @iamnotadoll_project “Δεν είμαι κούκλα” είναι μοναδικό πρωτότυπο και δημιουργήθηκαν από την καλλιτέχνιδα κα Ιωάννα Παρασκευά. Αποτελούν την έμπνευση για την πραγματοποίηση του I AM #NOT A DOLL CONFERENCE  και θα παρουσιαστούν στους συμμετέχοντες του συνεδρίου. Κάθε ένα αντιπροσωπεύει μία θεματική ενότητα.

1. Βία στις σχέσεις

2. Σεξουαλική παρενόχληση | Βιασμός

3. Παιδική σεξουαλική κακοποίηση | Αναγκαστικοί και πρόωροι γάμοι

4. Ακρωτηριασμός των γυναικείων γεννητικών οργάνων

5. Εμπορία ανθρώπων

6. Κατάχρηση στο διαδίκτυο | Κυβερνοβία.

Διαδραστική τέχνη

Το @iamnotadoll_project είναι μία διαδραστική καλλιτεχνική έκθεση #ArtforHumanity η οποία χρησιμοποιεί έναν ιδιαίτερο τρόπο ώστε να ευαισθητοποιήσει γονείς και κυρίως νέους και παιδιά σε θέματα που θίγουν βασικά ανθρώπινα δικαιώματα.

Στο συγκεκριμένο δρώμενο ο κόσμος δεν είναι απλός θεατής.  Συμμετέχει και συνδιαμορφώνει το έργο τέχνης, βιώνει τη διαδικασία, αλληλοεπιδρά, ενημερώνει και ενημερώνεται μέσα από ένα δυναμικό και μοναδικά αισιόδοξο δρόμο. Όλοι οι συμμετέχοντες στο I ΑΜ #NOT Α DOLL CONFERENCE  θα έχουν την ευκαιρία  να βιώσουν αυτή την μοναδική ψυχοσωματική εμπειρία.

Τα έργα της έκθεσης θα παρουσιαστούν στο κοινό σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Διεθνές συνεδριακό κέντρο Ναυπάκτου.

Το επίσημο τραγούδι του I ΑΜ #NOT Α DOLL CONFERENCE  το έγραψε η μικρή Αναστασία Τσαγρή για το @iamnotadoll_project.

Δίνουμε φωνή στα παιδιά

Θέλουμε να βρούμε τρόπο να δημιουργήσουμε ένα δίαυλο επικοινωνίας των παιδιών με τους ενήλικες, αλλά και να τους βάλουμε στη διαδικασία να ψάξουν, να συζητήσουν μεταξύ τους και γενικά να σπάσουν λίγο τα ταμπού και τη συγκάλυψη που οδηγεί σε σιωπηλή αποδοχή. Ας μη ξεχνάμε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των φρικτών αυτών πράξεων συμβαίνει σε παιδιά, εφήβους και νέους. Άρα τους αφορά άμεσα. 

I AM #NOT A DOLL PROJECT AMBASSADORS

Μηνύματα μέσω της τέχνης

Το “I am not a doll project” περνάει μηνύματα με τη χρήση γλυπτών που αναφέρονται οπτικά σε μια παράξενη φιγούρα πάρα πολύ έντονη στα μάτια των μεγαλύτερων σε ηλικία, αλλά τρομερά φιλική και εναλλακτική στα μάτια των νέων και των παιδιών.

Συμμετοχή στο συνέδριο

Διασφαλίστε τη συμμετοχή σας ως σύνεδρος στο “I ΑΜ #NOT Α DOLL CONFERENCE“. Στα πλαίσια του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί διαδραστική έκθεση και educational youth camp όπου θα συμμετέχουν παιδιά όλων των ηλικιών. 

Φόρμα συμμετοχής

Όνομα











https://nafpaktos2030.org/

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.