International Association for Cultoural Diplomacy

Διαδραστικό Συνέδριο ”I AM #NOT A DOLL CONFERENCE”

0

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Διαδραστικό Συνέδριο Με Επίκεντρο τις Ανθρώπινες Σχέσεις και τον Ψυχισμό των Ανθρώπων, το οποίο συγκέντρωσε ειδικούς, επαγγελματίες υγείας και κοινό από όλη την Ελληνική επικράτεια. 

https://www.alphatv.gr/news/koinonia/article/175473/sunedrio-sti-naupaktia-i-am-not-a-doll-conference/

Το Συνέδριο ”I AM #NOT A DOLL CONFERENCE” το οποίο πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο της Ι. Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Ναύπακτο είχε ως κύριο στόχο την ενημέρωση, την εκπαίδευση και τη διάχυση νέων επιστημονικών δεδομένων γύρω από την ψυχική υγεία, καθώς και την ανάδειξη των σημαντικών ζητημάτων που αφορούν το Δίκαιο και τις ανθρώπινες σχέσεις, με ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη της αντιμετώπισης της βίας, Σωματικής και Ψυχολογικής, μέσα από την προσέγγιση του ψυχισμού του θύτη και του θύματος, της οικογένειας της εκπαίδευσης και της δικαιοσύνης.
 
Στη συνέχεια του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε έκθεση με περισσότερα από χίλια έργα παιδιών σε εκθεσιακό χώρο ειδικά διαμορφωμένο όπου η κα. Ιωάννα Παρασκευά ενημέρωσε το κοινό για τις δράσεις και το σκεπτικό να δημιουργήσει τα έξι θλιμμένα αγάλματα τα οποία απεικονίζουν το καθένα χωριστά την σωματική και ψυχική βία που αντιμετωπίζουν εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο.
Χαιρετισμό απηύθυναν ο Αρχιμανδρίτης της Ι. Μονής Γέροντας Σπυρίδων, ο εντεταλμένος πρέσβης του Παγκόσμιου Οργανισμού Πολιτιστικής Διπλωματίας (I.A.C.D.) κ. Ανδρέας Ρεντζούλας, η πρέσβειρα του  ”I AM #NOT A DOLL CONFERENCE” κα. Άντζελα Γκερέκου, η Δημοσιογράφος νοηματικής γλώσσας κα. Σοφία Ρομπόλη ο Εντεταλμένος Πολιτιστικός Ακόλουθος του I.A.C.D. κ. Νικόλαος Μαραγκόπουλος και ο Dr. Στέφανος Βογαζιανός Ρόυ, Πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρυτικού Τμήματος του Παγκόσμιου Φιλοσοφικού Φόρουμ και Εντεταλμένος Πολιτιστικός Ακόλουθος του I.A.C.D.  
 
Το Διαδραστικό συνέδριο αποτέλεσε σημαντική πλατφόρμα ενημέρωσης και συζήτησης, και έδωσε το έναυσμα για νέες συνεργασίες που θα συνεχίσουν να συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και της ψυχικής υγείας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην έναρξη του συνεδρίου ακούστηκε το επίσημο τραγούδι του ”I AM #NOT A DOLL CONFERENCE” από την 12χρονη Αναστασία Τσαγρή η οποία το εμπνεύστηκε και το έγραψε για το @iamnotadoll_project.
 
Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA ο οποίος ήταν χορηγός επικοινωνίας του Συνεδρίου ο κ. Ρεντζούλας τόνισε ότι το Συνέδριο ήταν μια πολύτιμη εμπειρία καθώς ανέδειξε την σημασία της ευαισθητοποίησης γύρω από το κρίσιμο ζήτημα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Επισήμανε ακόμα ότι σήμερα δόθηκε ένα μήνυμα… Η ταυτότητα κάθε Ανθρώπου είναι μοναδική και ανεκτίμητη και η συμμετοχή έδειξε ότι είμαστε πολλοί αυτοί που πιστεύουμε σε έναν καλύτερο κόσμο.
Ως Παγκόσμιος Οργανισμός Πολιτιστικής Διπλωματίας δεσμευόμαστε να ενισχύσουμε τη φωνή όλων εκείνων που αγωνίζονται για την ισότητα και την δικαιοσύνη. 
Είναι καθήκον μας να διασφαλίσουμε ότι οι αξίες της αλληλεγγύης, της δικαιοσύνης και του σεβασμού προς τον άλλον θα συνεχίσουν να καθοδηγούν τις δράσεις μας.  
 
Από την πλευρά του Παγκόσμιου Οργανισμού Πολιτιστικής Διπλωματίας το συνέδριο παρακολούθησαν οι εντεταλμένοι πολιτιστικοί ακόλουθοι κα. Σαβλάτζε Μαρίνα και οι κ.κ. Γαλάνης Ιωάννης, Δαφερέρας Νικόλαος, Κουφαλιτάκης Εμμανουήλ, Μαραγκόπουλος Νικόλαος, Ντούνης Νικόλαος, Πάππας-Κολοκοτρώνης Γεώργιος, Ρουσσάκης Δημήτριος και Ρόυ- Βογαζιανός Στέφανος.
 
Ο Χαιρετισμός του Εντεταλμένου Πρέσβη του Παγκόσμιου Οργανισμού Πολιτιστικής Διπλωματίας κ. Ανδρέα Ρεντζούλα, στο Διαδραστικό Συνέδριο ”I AM #NOT A DOLL CONFERENCE”
 
”Πανοσιολογιώτατε Αρχιμανδρίτη Σπυρίδωνα,
Αγαπητοί φίλοι και φίλες.
 
Είναι μεγάλη τιμή να βρίσκομαι εδώ μαζί σας στην πρώτη διοργάνωση του  ”I AM #NOT A DOLL” στην Ελλάδα. 
Ένα Συνέδριο που αποτελεί ορόσημο στην προσπάθεια να δημιουργηθεί μια κοινωνία πιο δίκαιη, ίση και σεβαστή προς όλους.
Θέλω να εκφράσω την ειλικρινή μου ευγνωμοσ΄θνη στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο της Ι. Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος εδώ στη Ναύπακτο για την φιλοξενία αυτή. 
Βρισκόμαστε σε έναν τόπο που αποπνέει πνευματικότητα και περισυλλογή, στοιχεία απαραίτητα για να αντιμετωπίσουμε τα κρίσιμα ζητήματα που θα συζητήσουμε σήμερα.
Το θέμα του Συνεδρίου μας, ”I AM #NOT A DOLL”  (εγώ δεν είμαι κούκλα) δεν είναι μόνο ένα σύνθημα, αλλά μια δήλωση ταυτότητας, ελευθερίας και αυτοεκτίμησης.
Σε ένα κόσμο που γυναίκες και παιδιά συχνά καλούνται να ενσαρκώνουν προκαθορισμένους ρόλους, εμείς εδώ σήμερα δηλώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε να περιοριστεί η ανθρώπινη αξία από στερεότυπες αντιλήψεις.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Πολιτιστικής Διπλωματίας έχει ως αποστολή του την προώθηση της Ειρήνης, της κατανόησης και της συνεργασίας μεταξύ των λαών, μέσω του πολιτισμού. 
Πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο πολιτισμός είναι το κλειδί για την οικοδόμηση γεφυρών μεταξύ διαφορετικών κοινωνιών και πολιτισμών.
Μέσω των δράσεων επιδιώκουμε να ενισχύσουμε την αμοιβαία κατανόηση και να προάγουμε την αλληλεγγύη, την ισότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Σε αυτό το συνέδριο επιδιώκουμε να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα των στερεοτύπων που περιορίζουν τις γυναίκες και τα παιδιά σε παραδοσιακούς και συχνά επιβλαβείς ρόλους. 
Αυτά τα στερεότυπα δεν αφορούν μόνο τα πρότυπα ομορφιάς, αλλά και τις προσδοκίες που υπάρχουν για τη συμπεριφορά, τις επιλογές σταδιοδρομίας και τη θέση τους στην κοινωνία. 
Αυτό είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα και ως Παγκόσμιος Οργανισμός, η αποστολή μας είναι να το αντιμετωπίσουμε σε κάθε γωνιά του κόσμου. 
Στο πλαίσιο αυτό, το σύνθημα ”I AM #NOT A DOLL” αναδεικνύει την ανάγκη να επαναπροσδιορίσουμε την έννοια της θηλυκότητας και να ενθαρρύνουμε τις γυναίκες και τα παιδιά να διεκδικήσουν την ατομικότητά τους.
Θέλουμε να δημιουργήσουμε έναν κόσμο όπου η διαφορετικότητα και η αυθεντικότητα αναγνωρίζονται και γιορτάζονται…Δεν καταπιέζονται.
Έναν κόσμο όπου κάθε γυναίκα και παιδί μπορεί να ζήσει ελεύθερα, χωρίς να φοβάται την κριτική ή την απόρριψη.
Σήμερα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε, να ανταλλάξουμε απόψεις και να σχεδιάσουμε συγκεκριμένες δράσεις που θα προωθήσουν αυτούς τους στόχους. 
Οι ομιλητές μας, οι οποίοι έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στη μάχη για την ισότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα, θα μας καθοδηγήσουν και θα μας εμπνεύσουν.
Αλλά δεν είναι μόνο οι ομιλητές που έχουν ρόλο εδώ.
Ο καθένας από εσάς έχει τη δυνατότητα να συνεισφέρει σε αυτήν την προσπάθεια και σας καλώ να συμμετέχετε ενεργά. 
Η προσπάθεια αυτή δεν τελειώνει με το πέρας του συνεδρίου.
Ως Παγκόσμιος Οργανισμός δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να προωθούμε την Πολιτιστική Διπλωματία και να ενισχύουμε την φωνή όλων όσων αγωνίζονται για την ισότητα και την δικαιοσύνη.
Είναι καθήκον μας να διασφαλίσουμε, ότι οι αξίες της αλληλεγγύης, της δικαιοσύνης και του σεβασμού προς τον άλλον, θα συνεχίσουν να καθοδηγούν τις δράσεις μας.
Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους εσάς για την παρουσία σας εδώ σήμερα. 
Η συμμετοχή σας δείχνει ότι είμαστε πολλοί αυτοί που πιστεύουμε σε έναν καλύτερο κόσμο και είμαι βέβαιος ότι μαζί μπορούμε να τον δημιουργήσουμε. 
Ας διαδώσουμε λοιπόν το μήνυμα ότι η ταυτότητα κάθε ανθρώπου είναι μοναδική και ανεκτίμητη. 
Κάθε γυναίκα και παιδί έχουν το δικαίωμα να ζουν την ζωή τους όπως επιθυμούν, χωρίς να περιορίζονται από στερεότυπα ή προκαταλήψεις. 
Και εμείς είμαστε εδώ, για στηρίξουμε αυτό το δικαίωμα.
Σας ευχαριστώ”       
 

 

   

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
Leave A Reply

Your email address will not be published.