International Association for Cultoural Diplomacy

Trending Now

Στην εορτή της Ιεράς Μονής Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στη Ναύπακτο

0

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατάνυξη εορτάστηκε η Μεταμόρφωση του Σωτήρος, μία από τις μεγαλύτερες εορτές της Χριστιανοσύνης,  στην Ιερά Μονή Μεταμόρφωση του Σωτήρος στη Ναύπακτο. 

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους, ο Πρέσβης του Ελληνικού Πολιτιστικού Σχηματισμού του Παγκόσμιου Οργανισμού Πολιτιστικής Διπλωματίας, κ. Ανδρέας Ρεντζούλας συνοδευόμενος από τους εντεταλμένους πολιτιστικούς ακόλουθους του I.A.C.D. κ.κ. Νικόλαο Ντούνη, Ιωάννη Γαλάνη και Σπυρίδων Παπαντώνη.

Η εορτή ξεκίνησε με την τέλεση της Θείας Λειτουργίας, την οποία παρακολούθησε πλήθος πιστών από την ευρύτερη περιοχή αλλά και επισκέπτες από όλη την Ελλάδα. Η παρουσία του Παγκόσμιου Οργανισμού Πολιτιστικής Διπλωματίας προσέδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στην εκδήλωση, υπογραμμίζοντας τη σημασία της θρησκευτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της Μονής.

Μετά τη Θεία Λειτουργία, ακολούθησε γεύμα σε όλους τους παρευρισκόμενους στην μεγάλη τραπεζαρία της Ι. Μονής.

Ο κ. Ρεντζούλας, εξέφρασε τον θαυμασμό του στον Ηγούμενο της Ι. Μονής, Αρχιμανδρίτη Σπυρίδων και στον Ιερομόναχο πατέρα Ιγνάτιο για την πλούσια ιστορία και την πολιτιστική σημασία της Ιεράς Μονής τονίζοντας τη σημασία της διεθνούς συνεργασίας για την προστασία των πολιτιστικών μνημείων.

Η Ιερά Μονή Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στη Ναύπακτο συνεχίζει να αποτελεί σημαντικό πνευματικό και πολιτιστικό κέντρο, προσφέροντας την ευκαιρία σε πιστούς και επισκέπτες να βιώσουν την πνευματικότητα και την ιστορία της περιοχής.

 

 

 

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.