International Association for Cultoural Diplomacy

Επετειακή ημερίδα “Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821: ΕΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”

0
Το International Association for Cultural Diplomacy στην Επετειακή ημερίδα
“Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΆΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821: ΕΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”
που πραγματοποιήθηκε ,στην Ιταλική Σχολή Αθηνών και διοργανώθηκε από το Istituto Ellenico di Cultura του Μιλάνου σε συνεργασία με την Ιταλική Σχολή Αθηνών, υπό την προεδρία της διευθύντριας Veronica Tania Roberta Sole.

 

Η παρουσίαση, η οποία απευθύνθηκε στις τάξεις της Γ΄ τάξης και του Γυμνασίου της Ιταλικής Σχολής, περιέγραψε το έπος της ελληνικής επανάστασης που οδήγησε στην απελευθέρωση της ελληνικής γης από τον ζυγό της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
Η παρουσίαση, η οποία έγινε από τον Πρόεδρο του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτισμού και Διπλωματικό Ακόλουθο του Παγκόσμιου Οργανισμού Πολιτιστικής Διπλωματίας, Δρ Νίκο Φράγκο, εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος “Κενταυρωµαχία” που προωθείται από το Υπουργείο Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας της Ιταλικής Δημοκρατίας, ένα πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχουν έγκριτοι οργανισμοί όπως η Ιταλική Αρχαιολογική Σχολή Αθηνών, το Ιταλικό Ινστιτούτο Πολιτισμού Αθηνών, τα Εργαστήρια San Carlo με τη συνεργασία του Θεάτρου San Carlo της Νάπολης, το Αρχαιολογικό Πάρκο του Paestum και της Velia και ο Δήμος του Capaccio Paestum.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν το διδακτικό προσωπικό της Σχολής, η Διευθύντρια Veronika Tania Roberta Sole, η Υπεύθυνη Διακρατικών διαπολιτισμικών προγραμμάτων του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτισμού κα. Γορανίτου Πελαγία και ο Πρέσβης Ελληνικού Διπλωματικού Σχηματισμού του International Association for Cultural Diplomacy κ. Ανδρέας Ρεντζούλας, ο οποίος και απηύθυνε χαιρετισμό στο τέλος της εκδήλωσης.

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.