International Association for Cultoural Diplomacy

Trending Now

Απονομή Βραβείου από την Διπλωμάτη Επιστημών, Λογοτεχνίας και Ανθρωπίνων Κοινωνικών Σχέσεων Ελλάδας-Ελβετίας του I.A.C.D.  κα. Βενετία Πιτσιλαδή-Chuard

0

Στο Αμφιθέατρο του Ινστιτούτου Γκαίτε έκανε την εμφάνισή του ο Παγκόσμιος Οργανισμός Πολιτιστικής Διπλωματίας μετά από Πρόσκληση της Εταιρείας Ελλήνων Μεταφραστών Λογοτεχνίας και του Ιδρύματος Κωνσταντίνου & Αρτέμιδος Κυριαζή, με την Διπλωμάτη Επιστημών, Λογοτεχνίας και Ανθρωπίνων Κοινωνικών Σχέσεων Ελλάδας-Ελβετίας κα. Βενετία Πιτσιλαδή-Chuard, στην τελετή απονομής ετήσιων βραβείων διακεκριμένων μεταφραστών, να απονέμει βραβείο και αναμνηστική πλακέτα στον Ελβετό Πρόεδρο του Maison Dufour, κ. Marc Studer, για την προβολή του έργου του Καποδίστρια και των Φιλελλήνων Ελβετών Dufour και Eynard. 

Στην εκδήλωση εκτός από την Διπλωμάτη Επιστημών, Λογοτεχνίας και Ανθρωπίνων Κοινωνικών Σχέσεων Ελλάδας-Ελβετίας του International Association for Cultural Diplomacy κα. Βενετία Πιτσιλαδή-Chuard, η οποία έκανε την απονομή, παρευρέθησαν ο Πρέσβης του Παγκόσμιου Οργανισμού Πολιτιστικής Διπλωματίας κ. Ανδρέας Ρεντζούλας συνοδευόμενος από τους Διπλωματικούς Ακολούθους, κ.κ. Ευαγγελή Μπράμη, Μαρίνα Σαβλάτζε, Αντώνιο Δρακόπουλο, Ιωάννη Γαλάνη και Σπυρίδων Παπαντώνη.

Μετά την απονομή και το μουσικό διάλλειμα από τον διακεκριμένο διδάκτορα μουσικής εκτέλεσης, καθηγητή Φαγκότου, Βασίλη Πριόβολο (ένας από τις βραβευμένες προσωπικότητες), ακολούθησε μπουφές και συζήτηση με προσωπικότητες από τον χώρο της Δημοσιογραφίας και του Πολιτισμού.

Τον Συντονισμό της εκδήλωσης έκανε ο γνωστός Δημοσιογράφος της ΕΡΤ κ. Γεώργιος Διονυσόπουλος, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν η Πρόεδρος κα. Ελένη Κεκροπούλου, ο κ. Νικόλαος Κυριαζής, Αντιπρόεδρος της ΕΕΜΑ και Πρόεδρος του Ιδρύματος ”Κωνσταντίνος & Αρτέμιδα Κυριαζή”, ενώ για το ιστορικό της Εταιρείας Ελλήνων Μεταφραστών Λογοτεχνίας μίλησε η Γεν. Γραμματέας κα. Σοφία Μωραϊτη. 

Απονεμήθηκαν τα Βραβεία: 

Στην Ισμήνη Καπάνταη το Βραβείο Ιστορικού Μυθιστορήματος ”Κωνσταντίνος & Άρτεμις Κυριαζή” 

Στον καθηγητή Αντώνιο Χατζημωϋσή το Βραβείο Μετάφρασης σημαντικών έργων παγκόσμιας κληρονομιάς στα Ελληνικά.

Στην Χριστιάννα Σακελλαροπούλου το Βραβείο ”ΑΡΕΘΟΥΣΑ” για το σύνολο του έργου μετάφρασης

Στον Χαλέντ Ραούφ το Βραβείο ”Κώστας Ασημακόπουλος” Ελληνικών Λογοτεχνικών Έργων σε Ξένη γλώσσα.    

Στην φιλόλογο-επιμελήτρια και σκιώδη συγγραφέα Άννα Καζούρη το Βραβείο ”ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΙΤΣΑΞΗΣ” Για την γνώση και Διαφύλαξη της Ελληνικής Γλώσσας.

Στην Χρυσάνθη Κακουλίδου το Βραβείο ”ΡΗΓΑΣ ΒΕΛΕΣΤΙΝΛΗΣ”

Στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ζάμπιας και Μοζαμβίκης, Ιωάννη Τσαφταρίδη το Βραβείο ΕΥΠΟΙΪΑΣ.

Στον διακεκριμένο ερευνητή-συγγραφέα Γεώργη Έξαρχο το Βραβείο Μετάφρασης ”Αρχαίας, Βυζαντινής, Λατινικής και Μεσαιωνικής Λογοτεχνίας.

Στην Μαρία Μαρτζούκου το Βραβείο Μετάφρασης Ξένης Λογοτεχνίας που Αναφέρεται σε Τομείς της Ελληνικής Ιστορίας.

Στον Πρόεδρο του Maison Dufour, Mr. Marc Studer το Βραβείο ”ΕΥΦΗΜΟ ΜΝΕΙΑ” το οποίο απονεμήθηκε από την Διπλωμάτη Επιστημών, Λογοτεχνίας και Ανθρωπίνων Κοινωνικών Σχέσεων Ελλάδας-Ελβετίας κα. Βενετία Πιτσιλαδή-Chuard.

Στον Καθηγητή Chagataikhaan Toracharkhan το Βραβείο ”ΕΥΠΟΙΪΑΣ”

Στον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ινδικών Πανεπιστημίων Dr. Praya Trivedi το Βραβείο ”ΕΥΠΟΙΪΑΣ”

Στον Καθηγητή Φαγκότου, Βασίλη Πριόβολο το Βραβείο για Καλλιτεχνική Προσωπικότητα που Προβάλλει την Ελληνική Τέχνη στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.