Παγκόσμια Ημέρα Πολιτισμού: Η Μις Υφήλιος Sheynnis Palacios επίτιμη Πρέσβειρα Πολιτισμού και Ομορφιάς στο International Association for Cultural Diplomacy
Με μεγάλη επιτυχίας ολοκληρώθηκε η επίσκεψη της Μις Υφήλιος Sheynnis Palacios στην Ελλάδα, με τον Πρόεδρο των Εθνικών Καλλιστείων GS HELLAS και Διπλωμάτη Πολιτισμού & Διεθνών Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων του Παγκόσμιου Οργανισμού Πολιτιστικής Διπλωματίας, κ. Γεώργιο Κούβαρη να δηλώνει ικανοποιημένος και περήφανος για την μεγάλη προβολή τόσο του Πολιτισμού της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο, όσο και του Τουρισμού.
Μετά την επίσκεψη της Μις Υφήλιος Sheynnis Palacios με τηνΔιοίκησης του Miss Universe στην Βουλή των Ελλήνων και την ξενάγηση στο ιστορικό κτίριο, το Πρόγραμμα συνεχίστηκε στο Μουσείο του ιστορικού κτιρίου της Λέσχης Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ) με τον Διοικητή της Μονάδος κ. Παναγιώτη Αραπαντζή να κάνει θερμή υποδοχή στην ομορφότερη γυναίκα του κόσμου και τον Διευθυντή Δημοσίων Σχέσεων κ. Δημήτριο Ρουσσάκη να αναλαμβάνει την ξενάγηση στο χώρο του Μουσείου.
Ακολούθησε δεξίωση σε αίθουσα της Λέσχης Αξιωματικών με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από όλη την Ελλάδα με την επιμέλεια του Διπλωματικού Ακολούθου του International Association for Cultural Diplomacy κ. Εμμανουήλ Πατεράκη.
Κατά τον χαιρετισμό της η Sheynnis Palacios εξέφραση την ευγνωμοσύνη της για την θερμή υποδοχή στην Ελλάδα δηλώνοντας εντυπωσιασμένη για την επίσκεψή της στην Ακρόπολη και το συναρπαστικό Μουσείο και συγκινημένη για την αξέχαστη εμπειρία και υποστήριξη.
\
Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Πρόεδρος των Εθνικών Καλλιστείων GS HELLAS και Διπλωμάτης Πολιτισμού & Διεθνών Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων του Παγκόσμιου Οργανισμού Πολιτιστικής Διπλωματίας, κ. Γεώργιος Κούβαρης, ο Αναπληρωτής Πρέσβης του International Association for Cultural Diplomacy κ.
Κυριάκος Μαριδάκης και ο Πρέσβης του International Association for Cultural Diplomacy κ. Ανδρέας Ρεντζούλας ο οποίος στο τέλος της ομιλίας του ανακήρυξε την Μις Υφήλιος Sheynnis Palacios επίτιμη Πρέσβειρα Πολιτισμού και Ομορφιάς στο International Association for Cultural Diplomacy, απονέμοντας τον Τίτλο της επίτιμης πρέσβειρας και το άγαλμα της Θεάς Αφροδίτης (Θεά της ομορφιάς).
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Πολιτιστικής Διπλωματίας ιδρύθηκε στην Ουψάλα πάνω στα πρότυπα δύο μεγάλων διπλωμάτων.
Του Νταγκ Χάμαρσκεκντ, Σουηδός διπλωμάτης, οικονομολόγος και συγγραφέας.
Ήταν ο δεύτερος Γενικός γραμματέας του Ο.Η.Ε. από το 1953 έως τον θάνατό του σε αεροπορικό δυστύχημα τον Σεπτέμβριο του 1961.
Βραβεύτηκε μετά θάνατον με Βραβειο Νόμπελ Ειρήνης και του Ιωάννη Καποδίστρια.
Ο Ιωάννης Καποδίστριας ήταν Έλληνας διπλωμάτης πολιτικός και ιατρός.
Είχε τον τίτλο ευγενείας του κόμη και διετέλεσε υπουργός εξωτερικών της Ρωσικής Αυτοκρατορίας.
Αργότερα ως πρώτος Κυβερνήτης του νέου Ελληνικού Κράτους τη μεταβατική περίοδο κατά την οποία η Χώρα τελούσε υπό την προστασία των Μεγάλων Δυνάμεων.
Βασικός σκοπός του Οργανισμού είναι να συμβάλλει στην επίλυση των μεγάλων προβλημάτων, από τα οποία δοκιμάζεται σήμερα η ανθρωπότητα και στον έγκαιρο προσανατολισμό της μελλοντικής κοινωνίας προς μια εποικοδομητική εξέλιξη.
Σκοπός του Παγκόσμιου Οργανισμού Πολιτιστικής Διπλωματίας είναι να συμβάλλει στη σωστή και κοινωνικά επωφελή χρήση της επιστημονικής προόδου και τεχνολογίας, επιδιώκοντας να στρέψει την προσοχή και το ενδιαφέρον τόσο των υπευθύνων, όσο και γενικά των πολιτών προς την σωστή κατεύθυνση.
Πηγή έμπνευσης του Παγκόσμιου Οργανισμού Πολιτιστικής Διπλωματίας, είναι η πολιτιστική κληρονομιά που εκφράζει τα ιδανικά και τα επιτεύγματα των λαών.
Δίνουμε προτεραιότητα στην διατύπωση στόχων που είναι κοινοί για την ευημερία όλων των λαών, διοργανώνοντας δράσεις θεματικού περιεχομένου, πολιτιστικές εκδηλώσεις, εκθέσεις έργων τέχνης συμβολικής σημασίας, καθώς και πρότζεκτ καινοτομίας, που υλοποιούνται κατά κανόνα σε συνεργασία με πολλούς κοινωνικούς φορείς.
Πιστεύουμε ότι η λύση στα ζωτικά θέματα που αφορούν την Κοινωνία του μέλλοντος, μπορεί να αναζητηθεί στην κουλτούρα και ο αποτελεσματικότερος τρόπος για να αλλάξουμε την κοινωνία, είναι να αρχίσουμε από τον εαυτό μας.
Η γενική παρότρυνση προς όλους και ιδιαίτερα τους νέους είναι το περίφημο ''Be the change you want to see in the world''.
(Γίνε η αλλαγή, που θέλεις να δεις, στον κόσμο).