International Association for Cultoural Diplomacy

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΙΓΙΔΑΣ

0

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

Προτυποποιημένες Διαδικασίες για την Χορήγηση Αιγίδας, έκφραση Αρωγής και Στήριξης από το International Association for Cultural Diplomacy σε Συνέδρια, Ημερίδες, Σεμινάρια, Εκδηλώσεις, Δράσεις ή άλλες παρεμβάσεις με πολιτιστικό χαρακτήρα, καθώς και την κατά περίπτωση οικονομική ενίσχυση αυτών.

Κριτήρια και Προϋποθέσεις

Λαμβάνοντας υπόψη τον εσωτερικό κανονισμό και τις Καταστατικές Διατάξεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Πολιτιστικής Διπλωματίας (I.A.C.D.) τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις που απαιτούνται για την περίπτωση χορήγησης Αιγίδας ή οικονομικής ενίσχυσης είναι τα ακόλουθα:

Ως προς τους αιτούμενους φορείς

Ινστιτούτα – Κοινωνικών Ομάδων – Οργανισμοί – Ομοσπονδίες  – Πανεπιστήμια – Σύλλογοι  – Συγγραφείς – Σωματεία

Ως προς το είδος και τον χαρακτήρα της εκδήλωσης

Δράσεις – Εκδηλώσεις – Ημερίδες – Συνέδρια – Συμπόσια – Σεμινάρια κ.α.

Πολιτιστικός Χαρακτήρας – Επιστημονικός Χαρακτήρας – Εκπαίδευση / Επιμόρφωση

Η χορήγηση Αιγίδας από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Πολιτιστικής Διπλωματίας νοείται ως η ηθική και διοικητική στήριξη αυτού, καθώς και η συμβολή στην προαγωγή της επιμόρφωσης από εξειδικευμένους Πανεπιστημιακούς, που διοργανώνουν οι φορείς και υλοποιούνται σύμφωνα με τα κριτήρια τους όρους και τις προϋποθέσεις της παρούσης εγκυκλίου.

Η χορήγηση Αιγίδας δηλώνει:

Την αναγνώριση της δράσης και του έργου του Φορέα που οργανώνει την εκδήλωση.

Την ενθάρρυνση ανάπτυξης παρόμοιων εκδηλώσεων ή δράσεων ή παρεμβάσεων επιμόρφωσης, καθώς και την ενημέρωση αλλά και την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης.

Την διευκόλυνση των συμμετεχόντων ως εισηγητές ή ακροατές στην εν λόγω εκδήλωση λαμβάνοντας σχετική εκπαίδευση και άδεια συμμετοχής.

Την αξιοποίηση συμπερασμάτων και προτάσεων που προκύπτουν από την εκάστοτε εκδήλωση, τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη προγραμμάτων και δράσεων, συμβάλλοντας έτσι στην βελτίωση ή την αποπεράτωσή τους.

Κατάθεση δικαιολογητικών και εντύπων

Προκειμένου να διαμορφωθεί από το International Association for Cultural Diplomacy μία ολοκληρωμένη εικόνα των κριτηρίων και των προϋποθέσεων του αιτούντος φορέα καθώς και της εκδήλωσης για την χορήγηση Αιγίδας, αλλά και την αποφυγή τυχόν παραλείψεων ή ανακρίβειες που θα δυσχεραίνουν ή καθυστερούν την ολοκλήρωση των διαδικασιών, έχει διαμορφωθεί Σχέδιο εντύπου που προσδιορίζει το είδος των δικαιολογητικών που απαιτούνται για το σκοπό αυτό.

α) ΑΙΤΗΣΗ

Η αίτηση συμπληρώνεται από τον αρμόδιο φορέα βάσει του υποδείγματος, όπως αυτό εμφανίζεται στο τέλος της εγκυκλίου.

β) ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Καταστατικό φορέα (επικυρωμένο αντίγραφο)

Σύνθεση Διοικητικού Συμβουλίου ή Διοίκησης (Ονοματεπώνυμο)

Πρόγραμμα εκδήλωσης

Σκοπός εκδήλωσης

Σχετική άδεια για τον χώρο της εκδήλωσης με την οριστική ημερομηνία

Συμμετοχές άλλων φορέων (Σχετικά έγγραφα)

Υπεύθυνη Δήλωση του Νόμιμου εκπροσώπου για την προσκόμιση όλων των εγγράφων

Διαδικασία έγκρισης χορήγησης Αιγίδας

Με την κατάθεση της σχετικής έγγραφης αίτησης και των δικαιολογητικών στον αντίστοιχο Διπλωματικό Σχηματισμό κάθε εκπροσωπούμενης Χώρας, γίνεται η διαδικασία ελέγχου των εντύπων και των εγγράφων προκειμένου να διαπιστωθεί εάν πληρούνται τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις, καθώς και τα ειδικότερα αναφερόμενα στοιχεία, προκειμένου να εγκριθεί αρχικά από τον Πρέσβη του Διπλωματικού Σχηματισμού της Χώρας που δηλώνει το ενδιαφέρον και κατόπιν, αφού σταλεί με την έγκρισή του, συζητείται στο πρώτο ημερολογιακά Κεντρικό Συμβούλιο του International Association for Cultural Diplomacy στην Ουψάλα.

Η αίτηση πρέπει να κατατεθεί στον Διπλωματικό Σχηματισμό της εκάστου Χώρας δύο μήνες πριν την περίοδο διεξαγωγής της εκδήλωσης, ή δράσης, ή άλλης παρέμβασης, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διοικητικές διαδικασίες έκδοσης του εγγράφου χορήγησης της Αιγίδας, ώστε να είναι δυνατή η αξιοποίηση αυτής από τον ενδιαφερόμενο φορέα στο σχετικό έντυπο ή ηλεκτρονικό επικοινωνιακό υλικό, αλλά και η έγκαιρη ενημέρωση των φορέων αποδεκτών για την συμμετοχή τους.

Σε περιπτώσεις που δεν πληρούνται τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις από τα σχετικά έγγραφα, όπως ειδικότερα περιγράφονται στην παρούσα εγκύκλιο, ΔΕΝ θα χορηγείται η Αιγίδα του International Association for Cultural Diplomacy στις σχετικές εκδηλώσεις.

International Association         

                for

  Cultural Diplomacy

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΙΓΙΔΑΣ

Leave A Reply

Your email address will not be published.